Forums

Forum YAMAHA - Latest News forums :: Forums :: Yamaha :: Tyros3
 
<< Previous thread | Next thread >>
Cum se modifica o librarie, sau cum se incarca 2 librarii intr-una singura la Tyros 3
Go to page  [1] 2
Moderators: Administrator, Iulica ∮ korg
Author Post
greierele
Sun Aug 04 2013, 11:52am
Registered Member #345
Joined: Wed Jul 24 2013, 10:41pm
Posts: 10
Thanked 0 time in 0 post

Am o mare rugaminte pentru cei care cunosc aceasta clapa, T3, daca ma pot ajuta cu aceasta problema :
- Am doua programe unul de la o persoana care are mai multe style-uri, folclor, muzica usoara, café concert si unul de la o alta persoana doar de folclor.

Dupa ce am incarcat style-urile si registrii, eu pot sa vad in clapa toate ritmurile, si de la "X" si de la "Y", insa in momentul in care incarc tonurile, adica acea librarie, nu pot incarca decat ori de la "X" ori de la "Y" ceea ce face ca sa pot folosi ritmurile care au fost facute cu semplerele din libraria respectiva. Am pus in acelasi fisier toate semplerele adica "X+Y" sperand ca astfel voi putea folosi si ritmurile lui "X" si cele ale lui "Y", insa in momentul in care am vrut sa incarc tonurile, a naibii clapa stie ca acolo este libraria lui "X" si libraria lui "Y", adica acele fisiere cu semnul exclamarii pe ele cu denumirea fisierului X sau Y.
Exista posibilitatea de a combina aceste programe astfel incat sa nu trebuiasca sa incarc ori "X" ori "Y", nu de alta insa dureaza si e naspa ca un set are unele tonuri care imi plac iar celalalt are poate un ritm pe care nu-l pot folosi in setul respective.
PS : Specific ca am clapa de 2 saptamani si incerc cu disperare sa "INTELEG" logica Yamaha, cum se incarca, cum se face o librarie, si daca e cineva care ma poate ajuta, desi sunt constient ca asta nu se poate face in cateva randuri, insa nici un tutorial nu am gasit pe net. Nu se vrea oare ?

Multumesc anticipat !!!!!    
Back to top
danytyros3
Mon Aug 05 2013, 02:05am
Registered Member #230
Joined: Thu Jun 13 2013, 02:00am
Location: Piatra Neamt
Posts: 28
Thanked 0 time in 0 post
POti folosi acele 2 seturi dar...cu o singura librarie
Back to top
Costy_Tyros4
Mon Aug 05 2013, 01:09pm
Registered Member #242
Joined: Mon Jun 17 2013, 02:45pm
Posts: 15
Thanked 0 time in 0 post
Adica : vezi ce tonuri se folosesc in ambele librarii si cu individual load incarci sampler cu sampler si iti faci mata un program cum vrei!!! E mult de munca dar se merita!!! Spor la treaba!!
Back to top
IULIK
Mon Aug 05 2013, 03:14pm
Guest pasul 1: este sa salvezi întâi toată librăria care o ai deja instalata apoi notezi pe o hârtie ce-ți place de acolo ! apoi faci un pack-up total pe styck ( sa fie acolo )după ce ai salvat tot acum poți șterge librăria sau toată clapa apoi pasul 2 : incarci a 2-a librărie și notezi iar ce-ți place apoi pasul 3 : cu funcția individul luad încarci din cele 2 librarii care tonuri vrei și astfel obții o salata de librarii !

[ Edited Mon Aug 05 2013, 03:17pm ]
Back to top
greierele
Mon Oct 28 2013, 06:26pm
Registered Member #345
Joined: Wed Jul 24 2013, 10:41pm
Posts: 10
Thanked 0 time in 0 post
Va multumesc domnilor pentru explicatii. A mai trecut ceva timp si m-am mai obisnuit cu aceasta clapa pe care sincer o indragesc foarte muilt, insa daca nu fac ceva cu ea la nivel de ritmuri, registry, ma apuca toate cele. Asa ca fac apel in continuare la amabilitatea d-voastra ( ca sa nu fiu nevoit sa iau vreo decizie gresita si fortat sa schimb brand-ul ) si mai cer cateva explicatii.
1. Daca de exemplu din setul "X" imi plac 3,4,5 style-uri, intru in setari sa vad cu ce instrumente au fost facute ritmurile respective, sau schimb eu din libraria lui cu ceva care mi se pare ca suna mai ok si aloc cate un ritm pe fiecare din cele 8 memory bank, salvez tot intr-un registru " populara 1 " .
Intrebarea este cum fac sa salvez aceste setari astfel incat cand incarc un alt REGISTRU existent in setul respective ca sa selectez alte ritmuri, sa nu pierd acele setari, si mai mult ca sa pot crea eu propriul meu set cu libraria lui de semplere ( pe care am inteles ca le copiez individual )si cu registrii mei cu memoriile lui allocate ( cele 8 butoane pe fiecare registru ). Pana sa ajung sa invat sa folosesc si variatiuni sau alte treburi mai avansate mai e mult de menca, macar sa inteleg cum salvez setarile facute si cum creez propriul meu set.

Va multumesc anticipat . Respect !!

Back to top
greierele
Tue Oct 29 2013, 09:07am
Registered Member #345
Joined: Wed Jul 24 2013, 10:41pm
Posts: 10
Thanked 0 time in 0 post
Costy_Tyros4 wrote ...

Adica : vezi ce tonuri se folosesc in ambele librarii si cu individual load incarci sampler cu sampler si iti faci mata un program cum vrei!!! E mult de munca dar se merita!!! Spor la treaba!!


Salut Costy, cand te referi la "sampler cu sampler" te referi cumva la cele folosite pentru ritmurile care imi plac ? Banuiesc ca pentru asta am nevoie de o librarie noua cu samplerele pentru noile ritmuri dar si pentru cele de mana dreapta, am vazut ca in fiecare style, pot schimba instrumentele folosite, chiar si R1, R2, R3, idea e ca nu stiu cum sa salvez o noua librarie si registrii cu style-urile preferate. Nu stiu procedura , ordinea, nu mi-e rusine de munca insa daca as sti pasii mi-ar fi ceva mai usor.
Back to top
greierele
Tue Oct 29 2013, 09:22am
Registered Member #345
Joined: Wed Jul 24 2013, 10:41pm
Posts: 10
Thanked 0 time in 0 post
IULIK wrote ...

pasul 1: este sa salvezi întâi toată librăria care o ai deja instalata apoi notezi pe o hârtie ce-ți place de acolo ! ! apoi faci un pack-up total pe styck ( sa fie acolo )după ce ai salvat tot acum poți șterge librăria sau toată clapa apoi pasul 2 : incarci a 2-a librărie și notezi iar ce-ți place apoi pasul 3 : cu funcția individul luad încarci din cele 2 librarii care tonuri vrei și astfel obții o salata de librarii !


pas 1 : Sa salvez libraria unde ? O am salvata si pe hdd, de acolo am incarcat-o in clapa. Nu am inteles exact . Fac back-up total doar la librarie, nu vorbim aici si de style/registry ?

pas 3 : Dupa ce incarc individual, pot salva la sfarsit libraria respectiva sub alta denumire ? Si cu ea sa incarc ritmurile si sa creez registrii ? Am incercat ceva, insa nu vedea tonurile, ritmurile sunau ....nu mai zic cum...salvasem in registration memory pe fiecare buton cate un ritm cu tonurile lui, dar daca am schimbat registrul, pe cel dinainte nu l-a tinut minte, trebuie iar de la capat...sigur ceva nu e bine.


pas 2 :
Back to top
floricabv
Tue Oct 29 2013, 09:10pm
Registered Member #50
Joined: Mon Apr 01 2013, 12:31am
Posts: 28
Thanked 0 time in 0 post
Pt registri: dupa ce le salvezi pe cele 8 trebuie sa salvezi si bank-ul respectiv, adica apesi "up" si apoi save. Daca uiti sa faci acest pas in momentul in care schimbi bank-ul clapa iti da un msg ca ai schimbari nesalvate. Astfel pastrezi ce ai lucrat.

Pt combinarea librariilor: incarci libraria din care vrei sa iei ritmurile care le doresti. Notezi fiecare instrument din ritm (8 pt fiecare ritm). Eu fac asta in excel unde in prima coloana pun setul, apoi ritmul iar pe urmatoarele 8 instrumentele. Dupa ce ai teminat poti incarca altbsetbpt alte ritmuri, etc. La final incarci libraria ta si incarci toate samplerele pe care le-ai notat, un sampler o singura data. Ca sa-ti fie mai usor, daca stapanesti excel poti sa faci un pivot care sa-ti aduca o singura data un sampler, chiar daca acesta se regaseste in mai multe ritmuri sau mai multe trackuri. Oricum astavse poate face si manual, dar cu consum mai mare de timp.

Dupa ce ai incarcat cu individual load toate samplerele trebuie sa iei ritmurile dorite si sa le remapezi cu samplerele notate. Adica incarci ritmul, iei primul track si cauti samplerul notat, apoi la fel cu celelalte 7. La sfarsit ritmul va suna 1:1 cu cel din libraria originala. Urmeaza cel mai imprtant pas: fara sa iesi de pe ritm intri in Function-style creator si slavezi ritmul cu ce denumire doresti. Abia acum ai ritmul gata.

Se procedeaza la fel pt celelalte ritmuri. Dupa ce ai terminat salvezi libraria nou formata pt a avea un backup.

E mult de lucru, eu am combinat asfel vreo 4librarii, dar se merita.

Succes
Back to top
greierele
Wed Oct 30 2013, 08:23am
Registered Member #345
Joined: Wed Jul 24 2013, 10:41pm
Posts: 10
Thanked 0 time in 0 post
Multumesc pentru raspunsuri floricabv.

In mare parte am inteles,dar ai spus la un moment dat ca " La final incarci libraria ta.... " .
Te referi ca acum urmeaza sa creez " libraria mea " incarcand cu individual load samplerele alese ?

Iar la final de tot dupa ce am incarcat ritmurile pe care le aleg eu din celelalte seturi, am creat registrii ( inca nu am facut , urmeaza ) asa cum mi-ai explicat tu, salvez libraria sub denumirea pe care o dau eu, mai trebuie sa ii dau acel back-up sau altceva ca sa salveze setul meu ?

Stima si respect !
Back to top
floricabv
Wed Oct 30 2013, 09:05pm
Registered Member #50
Joined: Mon Apr 01 2013, 12:31am
Posts: 28
Thanked 0 time in 0 post
La final, adica dupa ce ti-ai notat toate ritmurile din alte seturi (incarcand si librariile acestora), trebuie sa incarci libraria ta, cea la care vrei sa adaugi samplere si ritmuri. Este corect ce spui, creezi libraria ta.

Salvarea librariei nou formate este optionala, nu are legatura cu backup-ul pe care il face clapa. Aceasta salvare te ajuta ca punct de plecare pt adaugarea altor samplere si ritmuri cu o alta ocazie.

Cum faci sa salvezi tot setul nu stiu sa-ti spun pt ca nu am facut, dar se poate salva libraria, folderul cu ritmuri sau ritmurile daca le ai in user, registri, paduri etc si asfel ai exportat un set complet, asa ar fi logic.
Back to top
Go to page  [1] 2  

Jump:     Back to top

Legenda:
Administrator Principal, Administrator, Moderator, Membru Donator (Download Access) , Membru Standard

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF
Powered by Yamahaforum.ro

 

{+}