Forums

Forum YAMAHA - Latest News forums :: Forums :: Discuţii generale :: Ştiri
 
<< Previous thread | Next thread >>
Incarcarea wireless a telefoanelor prin standardul QI
Moderators: Administrator, Iulica ∮ korg
Author Post
Nexus
Wed Oct 02 2013, 12:15am
Guest

A venit randul standardului QI de incarcare wireless, cu ajutorul acestei tehnologii noi putem incarca fara fir telefoane mobile, tabletele si alte dispozitive care suporta standardul QI sau care pot fi dotate cu accesorii pentru suportul wireless charging.
Ce nu este incarcarea wireless QI ?
Incarcarea wireless nu inseamna ca avem incarcatorul intr-o camera iar telefonul se incarca de la cațiva metri distanta. Acest standard merge pe o distanța de cel mult 1 cm.
Ce ne trebuie ca sa incarcam telefonul wireless ?
1. In primul rand ne trebuie o statie de incarcare QI, pe aceasta statie se aseaza telefonul atunci cand vreti sa-l incarcati.
2. In al doilea rand avem nevoie de un telefon sau o tableta ce suporta standardul de incarcare wireless QI sau un accesoriu care ne transforma telefonul intr-unul compatibil QI. Accesoriile pot avea diferite forme, de la carcase pana la capace de baterie cu bobina de inductie integrate.
Poate suna destul de ciudat “bobina de inductie”, probabil va imaginati ceva mare, de fapt aceste bobine de inductie sunt extrem de subtiri, cațiva milimetri. Practic grosimea statiilor de incarcare si a capacelor de incarcare wireless este data de materialul carcasei si design-ului.
Avantajul acestei tehnologii vine din posibilitatile nelimitate de integrare, putem baga o mica bobina de inductie in orice, astfel ne putem incarca telefonul cand sta pe masa, cand sta in genta sau chiar in buzunar impreuna cu un bank extern de incarcare.
Cu ajutorul acestei tehnologii de incarcare putem elimina multe din neplacerile cauzate de durata surta de viata a bateriei in cazul smartphone-urilor, tabletelor sau chiar a laptop-urilor.
Trebuie sa stiti ca multe telefoane actuale NU au integrata bobina de inductie pentru incarcarea wireless, NU sunt compatibile cu tehnologia QI    
Back to top
ciury
Wed Oct 02 2013, 10:00am
Registered Member #383
Joined: Mon Aug 12 2013, 03:12pm
Posts: 72
Thanked 3 time in 3 post
Din ce ai descris tu acolo rezulta ca "bobina aia de inductie" este un perpetuum mobile de speta a doua si ma indoiesc si nu este asa....in al doilea rand daca telefonul sta la 1 cm de sursa ....si sursa aia este legata prin fior la o sursa de curent ....care e diferenta de comoditate si eleganta intre a conecta direct tel la fir si a conecta staia la fir si tele la un cm de ea?

Chestia asta cu curent wireless nu e noua si nici definitivata....statiile astea sunt nefiolositoare deocamdata dar cand se va testa sufiucient de bine comportamentul corpului uman in conditii de camp magnetic puternic si dens ...si se va implementa un generator de camdp magnetic in zidurile casei si fiecare dispozitiv va avea o bonina de asta care sa tranforme campul magnetic in camp electric atunci da se poate spune ca avem curent wireless, eu personal cred ca se va ajunge sa folosim campul magnetic al pamantului pe post de generator , ramane sa descoperim cum il tranformam in camp electric

[ Edited Wed Oct 02 2013, 10:03am ]
Back to top
FaSiMi
Wed Oct 02 2013, 10:22am
Registered Member #12
Joined: Fri Mar 22 2013, 08:53pm
Posts: 195
Thanked 19 time in 13 post
Cred ca aceasta tehnologie este la inceput si se afla inca in stadiul de experiment.
Back to top
ciury
Wed Oct 02 2013, 02:23pm
Registered Member #383
Joined: Mon Aug 12 2013, 03:12pm
Posts: 72
Thanked 3 time in 3 post
Acesta aplicatie este bazata pe unele din legile lui Tesla

Pentru a accesa acest LINK, va rugam înregistraţi-va sau autentificaţi-va.

Back to top
 

Jump:     Back to top

Legenda:
Administrator Principal, Administrator, Moderator, Membru Donator (Download Access) , Membru Standard

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF
Powered by Yamahaforum.ro

 

{+}