Forums

Forum YAMAHA - Latest News forums :: Forums :: Discuţii generale :: Ştiri
 
<< Previous thread | Next thread >>
Adevărul despre cutremurele din localitatea Izvoarele
Moderators: Administrator, Iulica ∮ korg
Author Post
FaSiMi
Mon Oct 07 2013, 09:16pm
Registered Member #12
Joined: Fri Mar 22 2013, 08:53pm
Posts: 195
Thanked 19 time in 13 post

Ceea ce se întâmplă în satul Izvoarele, comuna Slobozia Conachi, nu este dramatic doar pentru locuitorii din localitatea respectivă, este de-a dreptul criminal pentru întreaga ţară.

Pentru a accesa acest LINK, va rugam înregistraţi-va sau autentificaţi-va.După inundaţiile care au avut loc acum două săptămâni au început brusc “cutremure” e adevărat de mică intensitate dar foarte multe, şi ceea ce este mai grav, DE SUPRAFAŢĂ.

Acesta este primul aspect care duce cu gândul la faptul că nu avem de-a face cu “cutremure obişnuite” aşa cum au sesizat şi oamenii, ci cu reaşezări ale plăcilor tectonice deplasate în urma unor activităţi cunoscute de oficialităţi, de administraţie, de seismologi, de geologi, de oamenii de afaceri din zonă şi de guvern.

Numai că aceştia se fac că nu ştiu, seismologii vin, instalează aparatură şi spun că vor veni după două săptămâni să analizeze situaţia şi să dea un răspuns. De ce două săptămâni? Pentru că speră şi ei ca şi guvernanţii că în două săptămâni se vor aşeza “apele” ca să folosesc un termen popular, dar nu apele trebuie să se aşeze ci plăcile tectonice, sau “falia” cum spun autorităţile. În timpul ăsta “cutremurele” continuă, în fântâni au început să apară sulfuri şi apa s-a schimbat în roşu, din pământ se aud bubuituri, oamenilor le crapă casele, indiferent din ce sunt făcute, ca să nu mai spun că locuitorii din zonă sunt pur şi simplu înspăimântaţi, dorm cu frică, se trezesc noaptea la fiecare mişcare, fiecare zgomot, dorm îmbrăcaţi nu numai de frig ci şi de frică, gata să plece sau să iasă din casă dacă acestea se vor dărâma. DAR CEL MAI MULT PE OAMENI ÎI ÎNSPĂIMÂNTĂ STAREA DE INCERTITUDINE, RĂSPUNSURILE ÎN DOI PERI, RIDICĂRILE DIN UMERI, ALE AUTORITĂŢILOR ŞI SPECIALIŞTILOR, POLITICIENII ÎI TRIMIT LA SEISMOLOGI, SEISMOLOGII LA GEOLOGI, GEOLOGII LA METEOROLOGI, IAR ACEŞTIA LA AUTORITĂŢI CARE TREBUIE SĂ IA MĂSURI.

Primul ministru asigură localnici că nu sunt în pericol, să stea liniştiţi pentru că “deocamdată nu a murit nimeni” deci nu e motiv de îngrijorare. Domnul Mircea Radulian spune că nu există nici un pericol pentru un cutremur mare, cu cât sunt mai mici şi mai multe cu atât oamenii trebuie să fie mai liniştiţi. Dar, nici unul nu spune de unde vin cutremurele, cine le provoacă şi nici că şi un cutremur de 3 grade care are loc la suprafaţă poate avea efectele unuia de 7 grade mai la [cenzurat]âncime. De ce? De fapt domnul Radulian îşi dă cu stângul în dreptul când afirmă odată că e bine că nu este un cutremur mare, iar apoi că ar fi mai bine să fie un cutremur mare ca să elibereze energiile. Alo, domnul expert, până la urmă ce vă doriţi? Vedeţi ce greu este când intraţi în sfera politicului? Lăsaţi-i pe politicieni să mintă ei că se pricep la asta, dumneavoastră nu ieşiţi pe sticlă să îi acoperiţi, că vă faceţi de râs.

Ce îi opreşte pe toţi aceşti oameni care sunt plătiţi să spună adevărul şi să protejeze populaţia să spună adevărul? BANII!

BANII VORBESC!!! BANII VORBESC ÎN CAZUL IZVOARELE.

UNEORI DIN GREŞEALĂ, FĂRĂ SĂ VREA, MAI VORBESC ŞI OAMENII MAI ALES DACĂ AU COLOANĂ VERTEBRALĂ.

Domnul preşedinte al Consiliului Judeţean Galaţi, doctorul Nicolae Bacalbaşa, a dat răspunsul la toate întrebările într-o intervenţie televizată la Antena 3: “Acolo mai este o exploatare de petrol unde se pare că se bagă sub presiune apă sărată . Este un model absolut similar gazelor de şist care sunt renumite pentru microcutremurele care se produc.” Acesta este adevărul, asta este explicaţia, şi nu o cunoaşte doar domnul Bacalbaşa ci toată clasa politică, administrativă şi de afaceri. Ce nu a spus domnul Bacalbaşa este: CUI APARŢINE FIRMA RESPECTIVĂ CARE FOREAZĂ PRIN METODA FRACTURĂRII HIDRAULICE ŞI CINE A DAT AVIZELE DE EXPLOATARE?

Interesant este că imediat ce domnul Bacalbaşa a pomenit de gazele de şist şi de microcutremurele care se produc doamna Dana Grecu, moderatoarea emisiunii, a încercat să îl acopere pentru a-l opri şi a trece peste subiect, cu replici de doi bani, gen “o fi bine şi cu gazele de şist”, pentru ca apoi, văzând că acesta continuă cu explicaţiile, îl întreabă direct, pentru a-i atrage atenţia că a comis o gafă şi că nu trebuia să spună asta: “Domnul preşedinte, ca să scurtăm … una peste alta, de ce aţi spus asta cu gazele de şist, de ce aţi spus asta cu gazele de şist?”. Aici domnul Bacalabaşa realizând gafa o dă puţin la întors: “Nuuuuuuuuuuu, Doamne fereşte, am amintit despre introducerea apei sărate ca tehnică de fracturare pentru creşterea producţiei, acolo de gaze, aicea de hidrocarburi, care sigur că în sine poate nu ar produce evenimente foarte grave, dacă nu ar fi şi alţi factori cumulaţi.”

Ce spuneţi ? ESTE INCREDIBIL CUM CHIAR TELEVIZIUNILE, MAI ALES UNA CARE SE LAUDĂ CĂ SPUNE ADEVĂRUL ŞI SE PLÂNGE DE FAPTUL CĂ ESTE CHEMATĂ ÎN INSTANŢĂ DE O JUSTIŢIE CORUPTĂ POLITIC, ASCUNDE ADEVĂRUL ŞI ATRAGE ATENŢIA CELOR CARE SPUN ADEVĂRUL, CĂ VORBESC DESPRE LUCRURI INTERZISE.

Intervenţia doamnei Grecu spune totul, se vede, fără ochelari, cum încearcă să îl oprească pe Bacalbaşa când vorbeşte despre gazele de şist şi cum îl pune la punct întrebându-l “da de ce aţi spus asta, despre gazele de şist,” pe un ton de admonestare, nicicum interesată de subiect, pentru că dacă ar fi fost interesată de subiect i-ar fi cerut să continue, să dezvolte subiectul, dar domnia sa nu îi cere asta, din contră, vrea să închidă subiectul spunându-i “Domnule preşedinte, să scurtăm, una peste alta, DE CE AŢI SPUS ASTA?”.

Răspunsul domnului Bacalbaşa arată că a realizat gafa şi spune “a, nu, Doamne fereşte, am amintit de introducerea apei sărate ca tehnică de fracturare hidraulică“, cu alte cuvinte, nu a vrut să spună nimic rău despre gazele de şist, despre Chevron şi metoda fracturării în sine”, care sigur că în sine poate nu ar produce evenimente foarte grave, dacă nu ar fi şi alţi factori cumulaţi”, pentru că sunt subiecte TABU şi nu e voie să vorbeşti despre ele că te saltă “procurorii cu biblia în mână” .

Numai că încercând să acopere pericolul folosirii metodei fracturării hidraulice ca metodă de exploatare a gazelor domnul Bacalbaşa îngroapă autorităţile. Domnia sa, şi nu e singurul, în încercarea de a salva situaţia nu realizează că mai mult se [cenzurat]âncesc în greşeală scoţând la suprafaţă alte nereguli, alte ilegalităţi, alte abuzuri. Şi domnul Bacalbaşa, şi domnul Mărmureanu, şi primarul din localitate, şi alţi oficiali au spus că zona ar fi fost cunoscută cu oarece probleme de natură seismică sau geologică. Chiar şi domnul Ponta pomeneşte de falii care sunt cunoscute ca probleme de mai de mult. PĂI ÎN ACEST CAZ, DACĂ ACESTE POSIBILE EFECTE, ACESTE PROBLEME ERAU CUNOSCUTE, DE CE A FOST DAT AVIZUL PENTRU EXPLOATAREA PETROLULUI ÎN ZONĂ PRIN METODA FRACTURĂRII HIDRAULINCE, CARE AŞA CUM SPUNEA DOMNUL BACALABAŞA PUTEAU DUCE UNDE AU DUS DACĂ “EXISTAU ŞI ALŢI FACTORI CUMULAŢI”?

Iată cum încercând să explice fenomenul pe care toţi îl cunosc, încercând să ascundă adevărul autorităţile scot de fapt la suprafaţă alte abuzuri şi nereguli pe care tot ei le-au comis, dar refuză să spună cetăţenilor că vina o poartă exploatarea prin metoda fracturării hidraulice. Ştiind aceste aspecte, toţi spun cetăţenilor să stea liniştiţi, că nu va fi nici un cutremur mare, toţi aşteaptă ca pământul să se aşeze, să nu mai aibă loc mişcări, care sunt mişcări de reaşezare a faliilor penetrate de apa introdusă sub presiune şi gazele care au dislocate aceste falii tectonice. Probabil activitatea de extracţie a fost sau va fi oprită o perioadă, ca să se liniştească oamenii şi pământul. Toţi aşteaptă senini ca să se termine aceste fenomene pe care le cunosc şi ştiu că nu e vorba de o nouă zonă seismică, pentru ca apoi să spună cetăţenilor: vedeţi, v-am spus noi, nu a fost nimic serios, v-aţi speriat degeaba, nu a murit nimeni”

AICI ESTE CRIMA, AICI SE VEDE NEPĂSAREA AUTORITĂŢILOR, AICI SE DOVEDEŞTE PÂNĂ UNDE A AJUNS LIPSA DE INTERES A CONDUCĂTORILOR FAŢĂ DE PROBLEMELE REALE ALE CETĂŞENILOR.

Din dorinţa de a nu afecta sau, cum spunea domnul Maior vizavi de Roşia Montana, “de a evita unele blocaje în domeniul investiţiei” Chevron, care ar putea fi pusă în pericol de “unele mişcări eco-anarhiste” autorităţile tac asupra cauzelor cutremurelor de la Izvoarele plimbându-i pe oameni cu vorba, ba cu geologi, ba cu seismologi care nu vor spune practic nimic, pentru că de o săptămână nu fac altceva decât să dea din umeri şi să spună că nu pot spune nimic concret. Nu pot spune pentru că NU AU VOIE SĂ SPUNĂ. Este penibil să vezi, pe diferite posturi de televiziune, diferiţi specialişti şi directori care încearcă să evite răspunsul, se bâlbâie ca un şcolar prins cu lecţia neînvăţată, pentru că efectiv nu pot spune ceea ce ştiu şi încearcă să facă din această problemă simplă o problemă complexă, dar culmea, nepericuloasă.

Da, este corect, nu este periculoasă aşa cum se aşteaptă lumea acuma, dar este mult mai periculoasă datorită efectelor pe termen lung ale exploatării prin fracturare hidraulică dar mai ales DATORITĂ ATITUDINII ATUTORITĂŢILOR, PREMIERULUI ŞI MAI NOU ŞI A SPECIALIŞTILOR FAŢĂ DE VIAŢA ROMÂNILOR, FAŢĂ DE RESPONSABILITĂŢILE PE CARE LE AU FAŢĂ DE EI, FAŢĂ DE COMPANIILE MULTINAŢIONALE CARE NE EXPLOATEAZĂ SOLUL CU RISCURI CRIMINALE FAŢĂ DE CETĂŢENI. ACUMA SE ÎNTÂMPLĂ ÎN GALAŢI, MÂINE SE VA ÎNTMPLA ÎN BUZĂU, BÂRLAD, ADAMCLISI, POIMÂINE ÎN OLTENIA, VOIEVOZI, ADEA, ŞI ÎN TOATE ZONELE ÎN CARE CHEVRON A OBŢINUT SAU VA OBŢINE AVIZE DE EXPLOATARE.

Spre final câteva întrebări:
Cine a dat avizul pentru exploatare prin fracturare hidraulică în zona Izvoarele, dacă SE CUNOŞTEA CĂ SUNT PROBLEME SEISMICE ŞI INSTABILITATE TECTONICĂ, aşa cum declară specialiştii?
Cine plăteşte pentru acele avize şi cine plăteşte pentru ascunderea adevărului?
De ce l-a întrebat Dana Grecu pe Bacalbaşa “dar de ce aţi spus despre gazele de şist?”
Toată lumea e cumpărată, inclusiv televiziunile?
DE CE NU POMENEŞTE NICI O TELEVIZIUNE DESPRE FRACTURAREA HIDRAULICĂ?
Ce conţin apele din fântânile oamenilor, nu cumva substanţe introduse la sonde şi/sau gaze de sondă,sau alte elemente rezultate în urma exploatării din zonă? Se vor da rezultatele reale ale investigaţiilor asupra apei din fântâni?
SE GÂNDEŞTE CAREVA, DIN TOŢI CEI CARE TAC, PRIN CE TREC COPII ŞI OAMENII DIN SAT NEŞTIIND CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN FIECARE NOAPTE TRESĂRIND LA FIECARE CUTREMUR? CEEA CE SE ÎNTÂMPLĂ CU EI ESTE TERORISM PSIHOLOGIC COMIS CU BUNĂ ŞTIINŢĂ!

Sursa: in-cuiul-catarii.info    
Back to top
FaSiMi
Sun Oct 20 2013, 05:39pm
Registered Member #12
Joined: Fri Mar 22 2013, 08:53pm
Posts: 195
Thanked 19 time in 13 post
Ceauşescu a vrut să exploateze gaze de şist, dar l-a speriat cutremurul din 1977

Nu se ştie cum, dar este lucru dovedit că, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, mai ales către sfârşitul său, inginerii şi geologii germani ajunseseră să posede hărţi cu perimetrele gazelor de şist din Moldova şi Dobrogea. În zona Costineşti-Tuzla şi între Vama Veche şi Duranculak, în Bulgaria, au existat chiar colonii de ingineri şi tehnicieni nemţi, militari şi civili, care prin 1943-44 sondau şi cartografiau locul”, ne-a explicat Rizea (foto).
După război, aceste hărţi au ajuns la americani, nu la ruşi, iar după 1970 s-a legat o prietenie deosebită între Ceauşescu şi preşedinţii Statele Unite, respectiv Richard Nixon, Gerald Ford şi James Earl Carter.
Proiectul secret se numea «Zebra»
În acest context, Ceauşescu a primit de la americani hărţile şi specialiştii necesari pentru configurarea în secret a extracţiei gazelor de şist în parteneriat româno- american. “Dacă petrolul nu era o problemă la vremea respectivă, gazele naturale clasice autohtone, necesare pentru o industrie chimică supradimensionată, erau insuficiente.
Ruşii ne exportau gaz metan puţin şi scump, pentru că nu vedeau cu ochi buni independenţa noastră economică. Atunci s-a ajuns la un plan de extragere, împreună cu americanii, a gazelor de şist, proiect ce a primit numele de cod «Zebra».
În martie 1977 a intervenit însă cutremurul, iar de atunci, Ceauşescu, sfătuit de specialişti, a abandonat ideea exploatării gazelor de şist, pentru că poate influenţa mişcarea telurică, în special în zonele unde plăcile tectonice produc periodic seisme, cum este cazul Vrancei”, ne-a explicat Marian Rizea.
Fracturarea hidraulică poate produce cutremure
Aşa arată un zăcământ de gaze de şist, în comparaţie cu pungile clasice de gaze naturale

Pentru a accesa acest LINK, va rugam înregistraţi-va sau autentificaţi-va.Conform prof. univ. ing. dr. Marian Rizea, exploatarea gazelor de şist, care sunt gaze naturale din interirul unor pietre, se face prin fracturare hidraulică, care înseamnă ruperea rocilor pentru eliberarea gazului, prin intermediul unui jet puternic de lichid.
Pericolele acestui procedeu sunt:
riscul de explozii şi deflagraţii pe o rază de mii de kilometri de la locul extragerii. Pot fi afectate, practic, judeţe întregi;
riscul grav de poluare a apelor din pânza freatică şi râuri cu substanţele chimice conţinute de lichidul injectat în structura geologică, substanţe care au drept scop “înmuierea” rocilor.
risc de provocare a unor cutremure de suprafaţă de până la 6 grade pe Richter, foarte periculoase, şi de influenţare a declanşării unor seisme în faliile predispuse unor asemenea fenomene, cum este zona Vrancea.
MAI MULT: Conform studiilor de până acum, în subsolul României ar exista 1.444 de miliarde de metri cubi de gaze de şist, care ne-ar ajunge pentru 100 de ani.

Sursa

Pentru a accesa acest LINK, va rugam înregistraţi-va sau autentificaţi-va.[ Edited Sun Oct 20 2013, 05:41pm ]
Back to top
 

Jump:     Back to top

Legenda:
Administrator Principal, Administrator, Moderator, Membru Donator (Download Access) , Membru Standard

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF
Powered by Yamahaforum.ro

 

{+}