Forums

Forum YAMAHA - Latest News forums :: Forums :: Discuţii generale :: Discutii generale
 
<< Previous thread | Next thread >>
CES 2014: Dispozitivele cu două sisteme de operare, noul trend în materie de tehnologie.
Moderators: Administrator, Iulica ∮ korg
Author Post
karma
Mon Jan 06 2014, 04:44pm
Registered Member #300
Joined: Wed Jul 10 2013, 11:33pm
Posts: 61
Thanked 3 time in 2 post

Industria PC-urilor nu o duce prea bine. Vânzările au scăzut dramatic în ultimii ani, în ciuda faptului că producătorii tot încearcă să ademenească clienţi, oferindu-le laptopuri cu ecrane tactile şi convertibile versatile. Anul 2014 ar putea fi anul în care PC-ul se transformă definitiv.

Intel ar urma să profite de evenimentul Consumer Electronics Show 2014 (CES), ce va avea loc săptămâna viitoare, în Las Vegas, pentru a anunţa un nou tip de computer. Acesta ar rula atât Windows cât şi Android, în acelaşi timp. Potrivit unor surse din industrie, citate de The Verge, Intel ar fi colaborat cu producătorii de dispozitive pentru a transforma această idee în realitate. Ideea Intel este cunoscută în interiorul companiei sub numele de „Dual OS“ şi presupune rularea sistemului de operare Android într-un mediu virtual din interiorul Windowsului. Asta înseamnă că utilizatorii au acces la aplicaţiile de Android fără să fie nevoiţi să îşi restarteze computerul. Ideea nu este una nouă. În luna iunie, Samsung a anunţat Ativ Q, un laptop hibrid cu Windows 8 în care se putea lansa o versiune de Android prin deschiderea unei aplicaţii de pe ecranul de Start. Coincidenţă sau nu, aplicaţia se numeşte Dual OS. Şi cei de la Asus par să lucreze la un computer cu Dual OS. Numele a apărut într-o cerere de brevet depusă de compania taiwaneză pentru o nouă tabletă ce urmează să fie lansată curând. Intel ar avea numai de câştigat de pe urma acestor dispozitive, dar Google şi Microsoft nu sunt atât de încântate de acest concept, potrivit aceloraşi surse. „Microsoft nu vrea ca asta să se întâmple. Asta trimite un mesaj greşit dezvoltatorilor pentru Windows“, a declarat Patrick Moorhead, analist în cadrul Moor Insights and Strategy. Cei de la Microsoft încearcă să unifice sistemel Windows şi Windows Phone astfel încât orice aplicaţie creată pentru mobil ar funcţiona şi pe desktop şi viceversa. Dezvoltatorii nu sunt atât de încântaţi de cele două platforme ale Microsoft şi Dual OS le-ar putea permite să ajungă cu aplicaţii pe desktop prin intermediul Android, un sistem de operare mult mai popular. Drept urmare, Microsoft ar putea să încerce să-I convingă pe producătorii de PC să nu-şi prezinte produsele. Compania ar avea şi cu ce să îi „motiveze“: ar putea să nu le mai ofere reduceri la versiunile de Windows ce vin preinstalate pe PC-urile noi. Pe cealaltă parte, Google ar putea restricţiona accesul la magazinul de aplicaţii Google Play, la Gmail, Google Maps şi alte aplicaţii proprii. Cu toate că baza sistemului de operare Android este gratuită şi poate fi folosită de orice producător, Google ar puterea de a „schilodi“ Dual OS dacă este de părere că acesta ar putea fragmenta ecosistemul.

Sursa

Pentru a accesa acest LINK, va rugam înregistraţi-va sau autentificaţi-va.

   
Back to top
ciury
Tue Jan 07 2014, 05:39pm
Registered Member #383
Joined: Mon Aug 12 2013, 03:12pm
Posts: 72
Thanked 3 time in 3 post
orice pc poatye rula cate sisteme de operare vrea....fie fizic adica in meniul de boot iti alegi pe care mergi fie ca masini virtuale deci.....
Back to top
Iulica ∮ korg
Sat Jan 11 2014, 07:50pm
Registered Member #11
Joined: Fri Mar 22 2013, 05:59pm
Posts: 393
Thanked 272 time in 160 post

Pentru a accesa acest LINK, va rugam înregistraţi-va sau autentificaţi-va.

ultimile noutati despre CES 2014 10 ianuarie,
Back to top
FaSiMi
Sat Jan 11 2014, 08:10pm
Registered Member #12
Joined: Fri Mar 22 2013, 08:53pm
Posts: 195
Thanked 19 time in 13 post
Razer dezvaluie Project Christine - calculatorul modular


Dupa cum bine stiu pasionatii de tehnologie IT, Razer este lider in industria calculatoarelor pentru jocuri. Un alt mod prin care s-au facut remarcati cei de la Razer, este si faptul ca prezinta destul de des proiecte interesante realizand tot felul de concepte prin care incearca sa anticipeze viitorul.

Drept dovada, anul acesta la CES 2014, Razer dezvaluie Project Christine, un calculator modular desprins parca din filmele SF, care a atras o multime de admiratori de la aceasta expozitie. Si pe buna dreptate. Sub sloganul "Performanta extrema pentru toata lumea", Project Christine este un calculator cu aspect futuristic, modular, care se poate personaliza prin atasarea sau eliminarea unor module in doar cateva secunde.

Acesta este partea vizibila a proiectului, insa exista si o parte mai putin vizibila, nu atat de evidenta, dar la fel de interesanta si inovatoare care tine de sistemul de racire. Mai concret, racirea modulelor se efectueaza cu ulei mineral, acesta executand schimbul de caldura cu apa care se afla in turnul central de racire. Si toate acestea pentru un PC cat mai silentios.Dupa cum se poate observa, conceptul Project Christine are un panou cu touchscreen de mici dimensiuni pe care sunt afisate informatii relevante despre calculator, are o arhitectura PCI-Express pentru a sicroniza rapid si in mod automat fiecare modul nou si este capabil sa suporte Quad SLI. In acest moment Project Christine este doar un concept, insa cei de la Razer spun ca daca vor avea feedback bun, este posibil sa intre in productie. Pana atunci insa, va las sa urmariti doua filmulete de prezentare ale futuristului concept, Project Christine:
Pentru a accesa acest LINK, va rugam înregistraţi-va sau autentificaţi-va.
Pentru a accesa acest LINK, va rugam înregistraţi-va sau autentificaţi-va.

Pentru a accesa acest LINK, va rugam înregistraţi-va sau autentificaţi-va.

Pentru a accesa acest LINK, va rugam înregistraţi-va sau autentificaţi-va.

Pentru a accesa acest LINK, va rugam înregistraţi-va sau autentificaţi-va.
[ Edited Sat Jan 11 2014, 08:14pm ]
Back to top
 

Jump:     Back to top

Legenda:
Administrator Principal, Administrator, Moderator, Membru Donator (Download Access) , Membru Standard

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF
Powered by Yamahaforum.ro

 

{+}