Forums

Forum YAMAHA - Latest News forums :: Forums :: Yamaha :: Tyros 5
 
<< Previous thread | Next thread >>
Tyros 5 Aromanian Style C.C.
Moderators: Administrator, Iulica ∮ korg
Author Post
Costin C
Fri Jan 17 2014, 12:24AM
Registered Member #858
Joined: Thu Jan 16 2014, 11:22PM
Posts: 2
Thanked 4 time in 1 post

Salutare Yamahaforum.ro
Am lucrat cateva zile in aceasta clapa minunata Tyros 5 si am creat 4 ritmuri 'de baza' armanesti(machidonesti). Sunt foarte incantat de rezultat si voi fi posesorul acestei clape in luna august.Am inteles ca atunci vor fi finalizate editoarele.
Va doresc auditie placuta si imi puteti scrie pe Email



[ Edited Fri Jan 17 2014, 09:13AM ]    
Back to top
4 User said Thank to Costin C for this Post :
 Iulica ∮ korg (17 Jan : 00:35) , Administrator (17 Jan : 09:11) , calinsalajan (17 Jan : 23:53) , FaSiMi (19 Jan : 10:46)
s_cristi
Fri Jan 17 2014, 09:56AM
Registered Member #27
Joined: Mon Mar 25 2013, 12:24PM
Location: Sibiu
Posts: 34
Thanked 1 time in 1 post
Felicitări pentru munca depusă și pentru rezultatul prezentat!
Back to top
1 User said Thank to s_cristi for this Post :
 Administrator (17 Jan : 09:59)
elgi
Fri Jan 17 2014, 12:15PM
Guest S-o folosiţi sănătos clapa, când o să vă vină, precum şi felicitări pentru munca depusă. Mă miră faptul că apreciaţi clapa asta, căci ştiu că domnia voastră era numai cu Korg. Ce anume poate face T5 şi nu poate face T4, să zicem? Eu zic că (deocamdată) T4 poate face mai mult ca T5. Aceleaşi ritmuri şi tonuri puse pe T4, cu reglaje identice, oare nu sună la fel? Păcat de placa de sunet, nu au pus zgârciţii ăştia nici funcţiile de bază pentru a face un ritm, nu mai zic că nu ai deloc sequencer. Yamaha a rămas cu 20 de ani în urmă cu meniurile, dar a înaintat pe factory default (de ce nu îmi dă voie să îmi fac şi eu ritmuri cu track audio în el? îmi arată că au făcut ei ce au făcut pe acolo, dar eu sunt legat de mâini şi la picioare că nu am funcţii existente pe clape de acu 20 de ani). Îţi dau să îţi scoată ochii când deschizi clapa, iar la capitolul creativitate din partea mea, îţi taie creanga. De aia Korg a luat cea mai mare parte a pieţii din România, nu pentru că e minunată şi excepţională, ci pentru că a dat voie utilizatorului să îşi creieze propriile tonuri, ritmuri, au pus sequencer, dar au şi ei bubele lor (vezi efectele şi partea hardware făcută deficitar la unele modele). Deja am divagat de la subiect...
Revenind: auzisem că prin mai vor scoate softul, sau cel târziu în iunie. Dacă vor scoate în August, cred că deja pot să-şi ia adio de la cea mai mare parte din piaţa românească. Care vroiau T5, o doreau completă să cânte cu ea la nunţile din plin sezon, nu după aia. Să vedem când vor scoate editorul, dacă mai îndulcesc acreala dată de preţul exorbitant al clapei.
Succes pe mai departe şi să auzim numai de mai bine!
Back to top
2 User said Thank to for this Post :
 calinsalajan (17 Jan : 23:55) , Florin H (19 Jan : 12:07)
Costin C
Fri Jan 17 2014, 07:51PM
Registered Member #858
Joined: Thu Jan 16 2014, 11:22PM
Posts: 2
Thanked 4 time in 1 post
BUN ! O sa fiu scurt si la obiect! Sunt fan Korg am detinut aproape toate modelele din 98' pana in ziua de azi! Am avut ocazia sa lucrez pe T5 pt muzica pe care o cant ,adica style-uri machidonesti si am ramas profund impresionat de sound .Modul de lucru este destul de greu pt oameni care nu au treaba cu editatul.Am avut ambitia sa stau 2 nopti sa scriu si sa editez intradevar chin pt ca nu am lucrat in Yamaha de 5 ani si atunci f putin...Vreau sa cred ca in Editor v-a fi altceva am inteles ca are si piano roll...O sa am clapa asta cand va fi finalizata alaturi de Pa3x si Korg Kronos pt ca e altceva .SUnt si plusuri si minusuri! In orice caz T5 este o clapa f puternica! Cu respect!
Back to top
Florin H
Sat Jan 18 2014, 03:20PM
Registered Member #717
Joined: Fri Dec 06 2013, 04:36PM
Posts: 3
Thanked 0 time in 0 post
De accord cu tine elgi! Si eu am asteptat Tyros 5 cu nerabdare, dar dupa ce a aparut am fost convins ca mai mult face pt mine un Tyros 4 cu aproape 1500 Euro mai putin, asa ca m-am decis pt Tyros 4!
Back to top
karma
Sat Jan 18 2014, 03:58PM
Registered Member #300
Joined: Wed Jul 10 2013, 11:33PM
Posts: 61
Thanked 3 time in 2 post
"Vulpea care nu ajunge la struguri spune ca sunt acri!" dupa ce vor exista materiale free pentru acest model o sa schimbați placa.
Back to top
DanReTy
Sat Jan 18 2014, 06:08PM
Registered Member #392
Joined: Sun Aug 18 2013, 02:25PM
Location: Medias
Posts: 119
Thanked 41 time in 31 post
Da asa este sunt de acord cu elgi, sa le fie rusinica la yamaha ca de vreo 10 ani ne dau cu portia.Dar sa fim seriosi asa suntem noi romani tot ce apare nou spunem ca nu e reusita (dar e mai buna ca t1 ceea ce am eu) si intradevar la bani care ii dam nu au pus in ea ceea ce ne-am fi dorit.
Back to top
Florin H
Sun Jan 19 2014, 12:06PM
Registered Member #717
Joined: Fri Dec 06 2013, 04:36PM
Posts: 3
Thanked 0 time in 0 post
karma wrote ...

"Vulpea care nu ajunge la struguri spune ca sunt acri!" dupa ce vor exista materiale free pentru acest model o sa schimbați placa.

Nu te supara stimate domn, zicala de mai sus nu mi se prea potriveste (nu dau explicatii de ce, ca nu vreau sa ma afirm).
Doar putin daca intri pe forumul yamaha.com, ai sa vazi ca sant multi nemultumiti de ea (dupa ce au dat o caruta de bani si nu poti edita mai nimic la ea) si nu pentru ca nu pot ajunge la struguri, ci pentru ca are foarte multe lipsuri, asta nu insemnand ca nu are si plusuri, dar trebuie sa existe o balanta echilibrata intre pretul cerut si ceea ce se ofera.
In rest, fiecare cum crede si gandeste, isi cumpara ce vrea, nimeni nu este impotriva, dar eu nu o sa spun niciodata la alb ca ii negru!

Numai bine
Back to top
Lupsa
Sun Jan 26 2014, 01:17AM
Registered Member #884
Joined: Sat Jan 25 2014, 10:42PM
Posts: 2
Thanked 0 time in 0 post
Sanatate tuturor. Dupa cum citesc, se bat campii , si specific romanului care vorbeste din ce spun altii fara sa aiba clapa in fata.
Detin Tyros 5 (76 key), de aprox. o luna de zile. Avand in trecut si celelalte modele T2 si T4, pot sa fac usor comparatia. Cat o sa pot sa spun o voi face, nu am avut timp sa o explorez pe deplin. Spuneti ca deocamdata un T4 este mai util?....o iau ca pe o gluma, sau pot sa o iau in serios, daca nu este vina nimanui ca nu se aude bine ce face un Tyros 5 momentan. Prima impresie, CONFIRM: este peste tyros 4 ca si sound.
Aici adaug ceva, si credeti-ma....sunt convins. Daca modelele anterioare de la Tyros, aveau un sound acceptabil, si se stie ca, toti utilizatorii de Tyros, ne laudam cu asta, ca nu editam mult si suna etc.... La Tyros 5, s-a terminat cu asta. Daca nu o editezi in Mix si Compresor, este durere. Imi este mila de cei,ce nu inteleg astam deoarece este o clapa extraordinara dupa ce se intelege partea pe mixaj, si sa se inteleaga bine ce frecvente sunt utile ca sa sune bine. (aici intervine auzul, ca si gustul fiecaruia).
Au imbunatatit partea pe Guitar...extraordinar...este peste multe branduri...la fel si Pianele electrice. Partea Ensemble, este o revolutie de sound. Octava in plus este un mare avantaj. Soundul general pe clapa este putin mai aerisit.... Nu se intelege, cum este posibil?...in ce sens poate fi mai sus ca si T4, etc?...cand o aveti in fata , veti intelege.
Este neaparata nevoie de Flash Memory de 1gb.
........................
Au fost destul de zgarciti, ca nu au pus functia pe editare in style, pentru coborarea sunetului sau urcare , in octava...fiind posibil doar pe partea Right.
.........................
Ce nu imi place, chiar imi face scarba, si nu m-am asteptat, ca..au creat niste legaturi de cabluri la instalatia TRS-MS05, de toata jena. Stilul pe care sunt obligat sa leg cablurile si cum vin puse pe spatele clapei, ravasite si descompuse, imi dau impresia ca le-am refacut si reparat acasa. La fel conectarea lor la clapa pe Out, care nu este ca la modelele celelalte. Celelalte modele aveau conectare separata fata de OUT Left-Right...acum trebuie conectati satelitii la OUT Left-Right...Nu poti folosi satelitii ei, decat acasa, fara alte boxe. Sunt inca de dat mai multe detalii...nu imi permite timpul,
...........
TREBUIE NEAPARAT INSTALAT NOUL OS 1.40 de pe site-ul Yamaha.
....................
In fine, nu stiu daca m-am facut inteles. Ideea ca nu merita banii, este o mare greseala, fara sa o ai in mana si sa asculti cu urechi bune, apoi sa o modifici dupa gust. etc.
Eu sunt super multumit, nu o sa plang niciodata dupa Tyros 4. chiar daca am dat pe T5 4090 cu boxele incluse. Pretul clapei a fost 3780.
..............
am fost constrans de alte persoane dragi mie, sa intru si sa dau detalii.f..desi am si eu de invatat inca pe aceasta clapa....sanatate. nu mai deranjez,

by Cosma1969

[ Edited Tue Jan 28 2014, 11:02PM ]
Back to top
 

Jump:     Back to top

Legenda:
Administrator Principal, Administrator, Moderator, Membru Donator (Download Access) , Membru Standard

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF
Powered by Yamahaforum.ro

 

Adnow


Ultimele fişiere încarcate

(Freeware:)
Style converter Tyros4 to all yamaha format
Author: Iulica ∮ korg
[more...]
Date: 09 Oct : 08:28
Filesize: 313.54 kb
Total Downloads: 0

(Korg:)
KMP din juzisound 2
Author: Iulica ∮ korg
[more...]
Date: 09 Oct : 08:27
Filesize: 31.58 mb
Total Downloads: 0

(Korg:)
KMP din juzisound 1
Author: Iulica ∮ korg
[more...]
Date: 09 Oct : 08:26
Filesize: 58.29 mb
Total Downloads: 0

(Korg :)
SET KORG PA900
Author: KROMEKDAVID5
[more...]
Date: 09 Nov : 09:11
Filesize: 2.15 mb
Total Downloads: 0

(Korg :)
Style interne korg pa3x
Author: Iulica ∮ korg
[more...]
Date: 19 Sep : 15:56
Filesize: 7.63 mb
Total Downloads: 0



{+}