Forums

Forum YAMAHA - Latest News forums :: Forums :: Discuţii generale :: Ştiri
 
<< Previous thread | Next thread >>
Autoritățile americane au amenințat Yahoo cu o amendă uriașă
Moderators: Administrator, Iulica ∮ korg
Author Post
Administrator
Sat Sep 13 2014, 03:12pm
Administrator

Registered Member #1
Joined: Fri Mar 22 2013, 10:49am
Posts: 343
Thanked 122 time in 77 post

Autorităţile americane au ameninţat Yahoo! cu o amendă de 250.000 de dolari pe zi în 2007-2008 pentru a constrânge compania să ofere datele utilizatorilor săi în numele securităţii naţionale, a anunţat joi grupul de Internet, relatează AFP.

Potrivit documentului de 1.500 de pagini care va fi dat publicităţii joi, grupul american a fost constrâns în cele din urmă să cedeze în faţa cerinţelor administraţiei.

“Documentele publicate arată cât de mult a trebuit să luptăm în fiecare etapă pentru a ne opune măsurilor de supraveghere ale administraţiei”, a afirmat Ron Bell, responsabil de probleme juridice la Yahoo!.

Bell susține că autorităţile au mers până la a ameninţa gigantul de Internet cu o amendă de 250.000 de dolari pe zi pentru a o constrânge să dezvăluie datele, în cadrul programului de interceptare a telecomunicaţiilor PRISM.

“Am refuzat să ne supunem la ceea ce considerăm o supraveghere care contravine Constituţiei”, a asigurat oficialul Yahoo!.

Dezvăluit de fostul spion american Edward Snowden, programul PRISM al Agenţiei de Securitate Naţională (NSA) permite interceptarea comunicaţiilor electronice ale persoanelor străine şi care se află în străinătate.

Potrivit documentelor lui Edward Snowden, Facebook, Google, Microsoft, Apple, AOL, Skype şi Yahoo! sunt asociate acestui program chiar dacă aceste companii neagă în continuare că au oferit acces direct la serverele lor.

În mesajul său, Yahoo! nu dezvăluie amploarea datelor furnizate autorităţilor dar se felicită pentru că a obţinut desecretizarea celor 1.500 de pagini de documente confidenţiale.

“Apreciem că este vorba despre o victorie importantă pentru transparenţă şi sperăm că aceste arhive vor contribui la promovarea unei dezbateri clare despre relaţia dintre viaţa privată, o procedură echitabilă şi colectarea de informaţii de către serviciile secrete”, subliniază oficialul Yahoo! în mesajul său. Într-un pasaj, grupul arată că solicitările administraţiei “sunt neconstituţionale deoarece permit o supraveghere fără mandat a comunicaţiilor personale ale cetăţenilor americani (…), şi că ele nu sunt justificabile”.

Yahoo! a pledat, de asemenea, că programul nu se limita la supravegherea ţintelor în străinătate ci avea loc şi în Statele Unite, “fără ca acestea să fie informate că le sunt înregistrate comunicaţiile pe Internet”.

“Curtea Supremă americană nu a aprobat niciodată o supraveghere fără mandat a cetăţenilor americani”, afirmă grupul într-un alt pasaj.    
Back to top
DanReTy
Sat Sep 13 2014, 04:22pm
Registered Member #392
Joined: Sun Aug 18 2013, 02:25pm
Location: Medias
Posts: 119
Thanked 41 time in 31 post
Americani ne iau datele rusi ne taie gazul.....
Back to top
monden
Sat Sep 13 2014, 09:23pm
monden
Registered Member #915
Joined: Thu Feb 13 2014, 08:23am
Posts: 138
Thanked 42 time in 33 post
Lasa sa ne taie pentru ca asa meritam.
Back to top
 

Jump:     Back to top

Legenda:
Administrator Principal, Administrator, Moderator, Membru Donator (Download Access) , Membru Standard

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF
Powered by Yamahaforum.ro

 

{+}