Forums

Forum YAMAHA - Latest News forums :: Forums :: Yamaha :: Tyros 5
 
<< Previous thread | Next thread >>
Trecerea de la Korg la Yamaha
Go to page  [1] 2
Moderators: Administrator, Iulica ∮ korg
Author Post
Alinbbe
Mon Feb 01 2016, 11:54am
Registered Member #593
Joined: Mon Oct 28 2013, 10:02am
Posts: 18
Thanked 6 time in 5 post

Salut , sunt posesor de Korg Pa800 , si am cativa ani buni in utilizarea korg-ului , desi inainte de korg am avut si o Yamaha Psr-1100 !

Pentru inceput , am ideea de a trece din nou la Yamaha si ma gandeam la modelul Tyros 5 , insa pentru mine modelele cu sempler de la Yamaha imi sunt necunoscute din punct de vedere al modului de lucru asa ca am inceput sa citesc , sa ma documentez si incerc sa intaleg modul de lucru inainte de a avea efectiv produsul.
Asadar am cateva intrebari si sper sa gasim impreuna la ele un raspuns , atat pentru mine cat si pentru alti colegi , poate interesati de aceste notiuni !

1. Cum se incarca si care este ordinea de incarcare a unui set in Yamaha Tyros : aici ma refer la modul de incarcare al fisierelor -UVN ,UVD ,UVI ,STY ,REG ,- in special ordinea de incarcare corecta ?

2. Editarea si crearea de noi tonuri din fisiere wav. , pentru Tyros 5 ?

- La acest subiect , am descarcat Yamaha Expansion Manager - am creat un nou PACK , - apoi un Normal Voice si aici am incarcat un wav. pe nota C3 , insa nu ma lasa sa selectez o alta nota pentru a incarca de ex pe D3 alt sunet !
- Am incercat si varianta de importare a unui UVN , insa si aici nu ma lasa sa-l editez , de ce ?

3. De ce alte softuri am nevoie pentru a folosi Yamaha Tyros 5 ?

-Aici le putem posta ca o lista si cu explicatia la ce le folosim !
(Inclusiv CASM Editor , si poate ne ajuta Iulick cu repostarea tutorialelor aici )

Va multumesc si sper impreuna sa intelegem mai bine modul de lucru al clapelor indiferent de brand !    
Back to top
Iulica ∮ korg
Mon Feb 01 2016, 05:36pm
Registered Member #11
Joined: Fri Mar 22 2013, 05:59pm
Posts: 392
Thanked 272 time in 160 post
Am avut tyros2 . Am fost multumit de ea. Tyros2,3,4 folosesc cam aceasi structura (forma) de set. Se schimba extensiile la librerie .ex..Tyros2 are .TVI care este fisierul principal in multe cazuri e chiar denumirea setului. Tyros3.4 are .UVI ca fisier principal care este selectat pentru incarcarea setului.sau mai bine zis libraria de sample.Si aici mai adaug ceva.... samplerele la aceste modele tyros2,3,4 le gasesti cu 2 extensii diferite .TVN si TVD petru tyros2 unde .tvn sint samplerele de solistica si partea de acompaniament style...tvd sint percutiile,tobele.

La fel Tyros3,4 .UVN si.UVD acestea se incarca automat cint selectezi fisierul cu estensia .uvi sau se poate face incarcare manuala(cite unul) la dorinta.Cit despre style si registre e suficient sa faci copy la folderul cu style sì respectiv registri. Si paste pe hardul clapei.

Despre editare tonuri este softuletul VOICE CREATOR pentru modelele mai sus . Functioneaza cu clapa conectata USB .dupa ce ai instalat driverul in PC.
Casm editor sé foloseste partea II dupa extragerea style din midi.

Sper sa fiu inteles sì poate de ajutor prin raspunsul meu.



Tyros 5 nu cunosc . Imi pare ca foloseste alte extensii.
Cind a aparut tyros5 am trecut pe korg de asta nu ma interesat 5-ul.....





[ Edited Mon Feb 01 2016, 06:02pm ]
Back to top
2 User said Thank to Iulica ∮ korg for this Post :
 Administrator (01 Feb : 23:01) , Dorel_mitica (03 Feb : 16:36)
Alinbbe
Mon Feb 01 2016, 11:57pm
Registered Member #593
Joined: Mon Oct 28 2013, 10:02am
Posts: 18
Thanked 6 time in 5 post
Multumesc de raspunsuri , foarte utile !
Din zvonuri aud ca este mai ok sa iau T4 decat T5 si nu inteleg de ce oarecum lumea se sperie de T5 ! Doar pentru faptul ca Voice editorul este extern in PC ?
Back to top
1 User said Thank to Alinbbe for this Post :
 Administrator (02 Feb : 00:21)
Alinbbe
Tue Feb 02 2016, 12:04am
Registered Member #593
Joined: Mon Oct 28 2013, 10:02am
Posts: 18
Thanked 6 time in 5 post
Multumesc de raspunsuri , foarte utile !
Din zvonuri aud ca este mai ok sa iau T4 decat T5 si nu inteleg de ce oarecum lumea se sperie de T5 ! Doar pentru faptul ca Voice editorul este extern in PC ?
Back to top
Administrator
Tue Feb 02 2016, 12:24am
Administrator

Registered Member #1
Joined: Fri Mar 22 2013, 10:49am
Posts: 343
Thanked 122 time in 77 post
Alinbbe wrote ...

Multumesc de raspunsuri , foarte utile !
Din zvonuri aud ca este mai ok sa iau T4 decat T5 si nu inteleg de ce oarecum lumea se sperie de T5 ! Doar pentru faptul ca Voice editorul este extern in PC ?

Daca mai astepti un pic apare Tyros 6. Yamaha Tyros 5 are un sound mult mai calitativ in comparatie cu Tyros4. Noul editor vine cu surprize la Yamaha!

PS. Inca nu sa inventat clapa perfecta!!!
Back to top
2 User said Thank to Administrator for this Post :
 DanReTy (02 Feb : 09:36) , Dorel_mitica (03 Feb : 16:37)
DanReTy
Tue Feb 02 2016, 09:43am
Registered Member #392
Joined: Sun Aug 18 2013, 02:25pm
Location: Medias
Posts: 119
Thanked 41 time in 31 post
PS. Inca nu sa inventat clapa perfecta!!!
[/quote1454398623]

Exact !
Daca apare T6 sunt curios ce imbunatatiri ii va aduce?

.
Back to top
Alinbbe
Fri Feb 05 2016, 02:51pm
Registered Member #593
Joined: Mon Oct 28 2013, 10:02am
Posts: 18
Thanked 6 time in 5 post
Da am sa astept , am inteles ca anul acesta este inaugurarea !
Ce stiti despre folosirea YEM , am primit raspuns pe un alt forum cum ca este nevoie sa platesc separat 88 pentru a beneficia de creerea si editarea unui ton semplat !
Totusi acest lucru nu -l vad ca o normalitate avand in vederea ca softul trebuia sa se regaseasca in clapa sau daca nu e , macar sa fie free !

[ Edited Sat Feb 06 2016, 10:03pm ]
Back to top
1 User said Thank to Alinbbe for this Post :
 Dorel_mitica (08 Feb : 02:35)
Iulica ∮ korg
Sat Feb 06 2016, 09:38pm
Registered Member #11
Joined: Fri Mar 22 2013, 05:59pm
Posts: 392
Thanked 272 time in 160 post
Cum am zis mai sus nu sint interesat de tyros5 , dar nu inteleg de ce ar trebui acesti 88 pentru a folosi programul? vazind ca pe siteul uficial se descarca gratuit .

Pentru a accesa acest LINK, va rugam înregistraţi-va sau autentificaţi-va.

Nu se mai intelege nimic in unele cazuri, uficial-unoficial etc....
poate apare cineva ce detine acest model si explica mai detaliat .

ORICUM PROGRAMUL (SOFTUL) E GRATIS.

poate nu functioneaza chiar bine cu sistemul pe 64 bit. asta da cred... sau poate nu ai resursele necesare pentru functionarea softului... Ram cel putin de 1GB Procesorul cel putin 1,4 GHz

[ Edited Sat Feb 06 2016, 10:28pm ]
Back to top
1 User said Thank to Iulica ∮ korg for this Post :
 Dorel_mitica (08 Feb : 02:34)
DanReTy
Sat Feb 06 2016, 10:22pm
Registered Member #392
Joined: Sun Aug 18 2013, 02:25pm
Location: Medias
Posts: 119
Thanked 41 time in 31 post
Aici gasesti toate programele pentru Tyros

Pentru a accesa acest LINK, va rugam înregistraţi-va sau autentificaţi-va.

Back to top
1 User said Thank to DanReTy for this Post :
 Dorel_mitica (08 Feb : 02:34)
Administrator
Sun Feb 07 2016, 03:40am
Administrator

Registered Member #1
Joined: Fri Mar 22 2013, 10:49am
Posts: 343
Thanked 122 time in 77 post
Alinbbe wrote ...

Da am sa astept , am inteles ca anul acesta este inaugurarea !
Ce stiti despre folosirea YEM , am primit raspuns pe un alt forum cum ca este nevoie sa platesc separat 88 pentru a beneficia de creerea si editarea unui ton semplat !
Totusi acest lucru nu -l vad ca o normalitate avand in vederea ca softul trebuia sa se regaseasca in clapa sau daca nu e , macar sa fie free !



Un link official cu cei 88 de ?????
Back to top
1 User said Thank to Administrator for this Post :
 Dorel_mitica (08 Feb : 02:35)
Go to page  [1] 2  

Jump:     Back to top

Legenda:
Administrator Principal, Administrator, Moderator, Membru Donator (Download Access) , Membru Standard

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF
Powered by Yamahaforum.ro

 

{+}